Help! Ik ga naar de brugklas…

… Hoe bereid ik mezelf voor?

Hallo iedereen! Het is weer bijna tijd om naar school te gaan, dus bedacht ik dat ik iets zou schrijven over naar de brugklas gaan. Veel leesplezier!

De brugklas… Spannend! Waarschijnlijk ben je best gespannen om naar de middelbare te gaan. Dat is logisch, je gaat van 1 juf of meester ineens naar voor elk vak een andere docent, je krijgt andere vakken, misschien ken je helemaal niemand (dat was mijn geval) en je weet simpelweg niet hoe je je gaat voorbereiden op alles wat gaat komen (inclusief de ‘bakken vol’ huiswerk haha), maar niet nodig!

Het is namelijk allemaal niet zo eng als je denkt. De docenten worden niet boos als je iets verkeerd doet, je rugzak weegt geen 30 kilo en de kinderen uit hogere leerjaren pesten de kinderen niet zomaar, omdat ze ‘brugpiepers’ zijn, want ja, dat waren we allemaal ooit. Maar… hoe bereid je jezelf voor op al dat huiswerk? Dat huiswerk valt dus ook wel mee. Zeker aan het begin van het jaar zul je niet elke dag voor elk vak huiswerk mee krijgen. En ookal krijg je huiswerk, 80% kan je toch al in de les afhebben, het is alleen een kwestie van een beetje doorwerken. En ja, je hebt helemaal geen zin om te werken in de les, maar als je even nadenkt over je vrije middag… ga je dan liever klooien in de les om vervolgens de rest van de dag te moeten werken, of maak je in de les alles even af? Op zich niet zo’n moeilijke keuze.

Hoe maak ik vrienden en wat als niemand me mag?

”Ik ben veel te bang en verlegen om op anderen af te stappen.” Tja, dat kan dan wel zo zijn.. maar eigenlijk is iedereen dat. Stap dus gewoon op iemand af, vraag of je de volgende keer samen kan zitten of misschien wonen jullie wel dichtbij elkaar en kan je samen fietsen, heb je dat ook weer geregeld! En het gedeelte ”wat als niemand me mag”, dat gebeurt eigenlijk niet. Tuurlijk zullen er (misschien) mensen zijn waar je niet echt een klik mee hebt en waar je niet mee omgaat, maar dat is eigenlijk ook niet nodig! Ik bedoel, met 1 goede vriend of vriendin kan je het ook prima uithouden 🙂

Moraal van het verhaal: Maak je geen zorgen, het komt allemaal goed. En als het echt heel erg is, kan je altijd vragen om overgeplaatst te worden naar een andere klas haha.

Iedereen, veel succes in het nieuwe schooljaar en hopelijk tot de volgende post!

xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *